Zdrava hrana – zdrava deca

obroci za vrtice naslovna

Roditelji su često zabrinuti da li se njihova deca zdravo i pravilno hrane tokom boravka u vrtiću. Ovo pitanje još više dobija na značaju ako se zna da glavne obroke, odnosno doručak, užinu i ručak deca konzumiraju upravo tokom svog boravka u obdaništu. Stoga Royal Piazza ketering posebno vodi računa da naši najmladji sugradjani dobijaju zdrave, sveže i kvalitetne obroke koji zadovoljavaju sve potrebne nutritivne vrednosti.

Zdrave navike u ishrani spadaju medju najvažnije stvari koje dete uči. One imaju dugoročne efekte na zdravlje i blagostanje i često ih je vrlo teško menjati. Zdrava i raznovrsna ishrana dece jedan je od osnovnih uslova za njihov pravilan telesni i dušeni rast i razvoj. Zdravom ishranom u najmladjem dobu stvaraju se temelji za zdrav i ispunjen život u kasnijem dobu. Pravilna i izbalansirana ishrana dece doprinosi očuvanju zdravlja, sprečavanju bolesti i sticanju zdravih navika po pitanju hrane.

Prilikom osmišljavanja jelovnika Royal Piazza ketering vodi računa o svim energetskim, gradivnim i zaštitnim činiocima koji čine kvalitetan obrok. Hrana se priprema od svežih i najkvalitetnijih namirnica uz poštovanje svih higijenskih i zdravstvenih standarda. Mikrobiloška ispravnost hrane redovno se kontroliše od strane nadležnog Centra za ispitivanje namirnica. Obroci su raznovrsni i izbalansirani tako da sadrže optimalan odnos potrebnih belančevina, masti, ugljenih hidrata i vitamina. Time se obezbedjuje i održava adekvatan nivo energije, pravilan telesni razvoj, jačanje imunog sistema i svih organa u organizmu.

Da bi se zadovoljili svi elementi zdrave ishrane, naši jelovnici su osmišljeni tako da sadrže sve namirnice neophodne za nesmetani razvoj dece: žitarice, mlečne proizvode, masti i ulja, voće i povrće, zdrave šećere. Takodje, obzirom da deca tek stiču navike u ishrani potrebno im je ponuditi različita jela. Royal Piazza ketering za svoje mališane priprema raznovrsne, maštovite i ukusne obroke koji su dobra osnova za usvajanje zdravih navika u ishrani. Usvajanje zdravih stilova života u najranijem periodu odrastanja predstavlja osnov za zdrav i kvalitetan život.

Kontaktirajte nas i obezbedite deci kvalitetne obroke u kojima će uživati.